torstai 28. huhtikuuta 2011

Sisäsähköt ja johdot tehty. Keittiö in progress...

Myös takaterassi oli myös edennyt kivasti.
Talon sisäpuoliset sähköt ja kaapeloinnit on nyt tehty. Eli eilen illalla ilmestyneet sähkömiehet olivat tehneet melko myöhään hommia. Kaapeleista tarkistin, että atk-kaapelit olivat CAT6-tyyppisiä.

Topi-keittiöiltä saatiin nyt meidän eilen tekemät muutokset kuvina. Pari pientä viilausta vielä, niin saadaan kaikki symmetrisesti sovitettua ja sitten pystyy julkaisemaan nekin. Huomenna heiltä pitäisi sitten tulla yhteenveto mitä muutokset maksavat, jonkinverran jännittää. Laitan tähän nyt kuvan liesituulettimesta joka tuskin tulee muuttumaan.
Franke Opal rst/lasi saarekemalli

Huomenna alkaa kirvesmiehillä väliseinälevyjen laitto. Viikonlopuksi on luvassa siivoamista ulkona, vapputouhujen lisäksi. Ensi viikon keskiviikolle lupailivat takkatoimitusta, joka meidän pitää kantaa sisään. "Muskelitouhuja" siis tiedossa.



Klikkaa isommaksi
Klikkaa isommaksi

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Topi-keittiötä, vesi/viemäriä ja sähköä..huuh

Tänään projektissa tapahtui paljon. Kaupungin kunnallistekniikka tuli kaivamaan meille viemärin ja veden ja vesilaitos teki liitokset. Apumieheksi hälyytettiin taas Jouko-pappa jolle taas ISO kiitos. Eli meillä on nyt sitten vettä ja viemäri!

Kotiin tullessamme poikkesimme raksalla (ennen oli tontti puhekielessä) ja huomasimme, että vähän kuuden jälkeen sinne oli ilmestynyt RG Design talotekniikan miehet vetelemään sähkö- ja muita johtoja. Onneksi satuimme paikalle niin, että saimme haettua sitten myös kaiutinkaapelin (Chord Carnival Hifimestasta), jotta saivat kunnon kaapelista väännettyä audiojohdotuksen.

 Käytiin Topi-keittiöillä tänään suunnitelemassa kaapistoja ja tasoja taloon. Huomenna saamme Topi-keittiöiltä suunnitelman, johon on sitten kirjattu meidän muutokset. Suunnitelman saatuamme päätämme sitten menemmekö sillä mitä valittiin vai joudutaanko pelimerkkien loppuessa karsimaan jostain. Vetolaatikoita speksattiin ainakin 14 kpl taloon. Sitä ennen laitan pari kuvaa mitä tuli alustavasti valittua. Huomenna sitten lisää..

Keittiön vedin (nro. 69)

Keittiökaapin ovi (Rauhala)



Keittiön massiivipuutaso
WC:n kaapin ovi

WC:n vedin (nro. 76)
Topimir -peili valoilla ja allas

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Sisäseinärungot

Näkymä olohuoneesta eteiseen

Eelis omassa huoneessaan
Sisäseinien rungot oli tänään pistetty melkein kokonaan pystyyn. Nyt tämänpäivän fiiliksillä talo näytti taas hieman isommalta.

Huomenna taloprojektissa pitäisi tapahtua melkoisesti, kun kunnallistekniikkamiehet kaivavat vesi- ja viemäriputken esiin. Lisäksi vesilaitokselta on tilattu vesimittariasennus. Myös kuituanet:in pitäisi tulla oma johtonsa laittamaan.
Itse menemme huomennna tekemään viimeisen määrittelyn talosta eli valitsemaan Topi-keittiöiltä tulevat keittiön,wc:n,khh:n ja muiden huoneiden kaapistot. Lisäksi eteiseen pitäisi saada noin 160cm leveä peililiukuovi.

Reippaan etenemisen johdosta ehdittiin ilmanvaihtoputkikin jo keittiöön asentaa, ennen kuin ehdimme keittiötä suunnitella. Onneksi iv-putken siirto onnistui, josta kiitos työmääpäällikölle.
Klikkaa isommaksi

Klikkaa isommaksi

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Sisäseinien paikat ja etuterassi

Pikkupoikien huoneet
 Lattia oli sitten kuivunut siinä määrin, että sinne oli ilmestynyt laudat seinien kohdille. Varsinkin sauna näytti älyttömän pieneltä. Kosteusprosentti huiteli siinä 42:ssa. Taas oli lasku oli myös tipahtanut lattiavalusta ja aluskatteesta 39000€.

Ulkona oli etuterassin lattia tehty.

Tänään päivällä tuli tilattua 2 kpl Jaatimet Thermofin EI60 -palo-ovia talon toiseen päätyyn. Khh -ovi tuli tuplasti kalliimaksi, koska siihen tuli ikkuna.
Etuterassia..
Sauna

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Lattivalu tehty ja keittiösuunnitelmat

Kävimme päivällä pikkupoikien kanssa katsomassa, kun lattiavalurekka kävi valamassa meidän lattian. Ennen lattiavalua talon ilman kosteusprosentti oli 32. Saa nähdä mihin tuo sitten lattian kuivuessa nousee.
Kunnallistekniikka etenee siten, että tänään tuli puhelu Lohjan kaupungin työntekijältä joka ilmoitti, että voisivat tulla kaivamaan meille vesi- ja viemärijohdon esiin kunhan ensin saavat jonkun näyttämään missä kuitu- ja kaasuputket sijaitsevat.

Perjantaina saimme Topi-keittiöiltä keittiösuunnitelman, jota ei oltu tehty meidän pohjapiirrustukselle. Suunnitelmassa ei ollut huomioitu keittiöön lisäämäämme ikkunaa vaan oli sille kohdalle laitettu kaappeja. Saimme kuitenkin sovituksi ensi viikon tiistaille ajan, joilloin menemme speksaamaan kaikki muutkin muutokset keittiöömme.



torstai 14. huhtikuuta 2011

Valokuitu-liittymä

Tänään olimme Kuituanet:in roadshow-tilaisuudessa, jossa esiteltiin valokuituyhteyksien palveluita. Tilaisuuden päätteeksi tapahtumassa suoritettiin arvonta, jossa arvottiin kävijöiden kesken ilmainen valokuituliittymä. Onnetar tällä kertaa suosi meitä ja saimme tuon liittymän ilmaiseksi! JIHAA!

Liittymässä meille tuodaan kaksi kuitua, jossa toisessa on netti ja toisessa tv-palvelut. Eniten tv-palveluissa kiinnosti 1 viikon taaksepäin automaagisesti kaikki tv-ohjelmat tallentava ominaisuus.

Talolla on nyt asennettu vesi- ja viemäriputket ja lattialämmityskaapelit ja vastaavan mestarin mukaan kaikki on valmista lattiavalua varten.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Viemäröintejä ja vesiputkia

Huih, melkeen viikkoon ei oo tullu päiviteltyä blogia, mutta nyt sorvin ääreen.
Tänään aamulla talolle oli saapunut pari nuorehkoa työmiestä Oulusta. Pojat pistivät viemäröintejä kuntoon tämän, päivän ja huomenna tulee Lohjan kaupungin viranomainen tarkistamaan putket ennenkuin ne haudataan maahan. Melko pienellä varoitusajalla piti viranomainen paikalle tilata, mutta ilmeisesti hän sai huomiseksi aikaa järjestettyä.

Vielä kuuden maissa (illalla)  tekivät pojat ilmastointiputkia joitten kuulemma pitäisi valmistua huomisen aikana.  Mikäli kaikki menee hyvin olisi lattiavalu joko tämän viikon perjantaina tai sitten ensi viikon maanantaina.

Myös kirvesmiehet olivat aloittaneet etu- ja takaterassin valmistamisen. Takapihalla sitä näki jo mihin asti terassi ulottuu :)
Suurenna kuva klikkaamalla
Suurenna kuva klikkaamalla




keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Rakennuslämmitin ja lasku

Suurin Design-talon lasku kolahti eilen postiluukusta, 89032€. Tarvii nostaa huomenna tai ylihuomenna pankista lisää lainaa tulevia laskuja varten, sillä tosta laskusta ei todellakaan halua maksaa viivästyskorkoa.

Lämmitys aloitettiin eilen talolla. Apujoukot noutivat meille motonetistä rakennuslämmittimen 9000W ja voimavirtakaapelin (20m). Kaapeli maksoi melkein yhtä paljon kun rakennuslämmitin.

Tänään kun käytiin katsomassa niin katto oli talon sisältä valmis ja talo sisältä siivottu vaikka se ei työmiehille edes kuulu. Lisäksi lämmitin hörisi 3/4 teholla. Seuraavaksi laittavat putkistoja lattiavalua varten.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Sisustukselliset kaiuttimet

Tänään saimme tontille roskalavan, jota pitäisi mennä täyttämään kun aika vähän antaa periksi. Talon sisällä oli myös tapahtunut ja kattoon oli ilmestynyt lisää muovia (höyrynsulkumuovia?).

Hifimestasta tuli sitten ne kauan odotetut kaiuttimet, joita on nyt viikon verran "kuunneltu sisään". Kaiuttimien manuaalin mukaan kaiuttimia pitää soittaa ensin 50 tuntia, ennen kun "avautuvat". Ääni kuulostaa paljon suuremmalta mitä kaiuttimet ovat. Sisustukselliset kaiuttimet kaipaisivat ehkä vielä vähän sirompia jalkoja tai sitten ne on laitettava telineiden avulla seinälle. Mukava yllätys oli myös kaiuttimien 5 vuoden takuu. Takakaiuttimia ei ole vielä valittu, mutta ovat joko samat kuin edessä tai sitten Audiovectorin K-XX.
Audiovector K1 Super
Keskiääni on Audiovector Ki C Super
Audiovector K-XX
Sähkösuunnitelmaan on nyt vaihdettu kaiutinrasiat (joita tuli 4). Alkuperäisessä suunnitelmassa kaiuttimet olisivat olleet DIN-liittimillä, nyt ovat naparuuveilla.

Runko, kaiutin, naparuuvit
http://sahkonumerot.fi/7004066/

Keskiölevy
http://sahkonumerot.fi/7004065/

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

"Seesteistä" ja siivousta

Laudoitus ulottuu nyt ylös asti takapihan puolella
Tänään käytiin vähän putsailemassa pihaa ja vietiin poltettavat puut pois, poikien ollessa hoidossa papalla. Huomenna aamulla pitäisi etupihan viimeisenkin vapaana olevan tilan viedä sitten roskalava. Talo näytti todella pieneltä sisältä,  kun ei ollut seiniä eikä lattiaa (tämän on varmaan moni muukin rakentaja huomannut).

Pientä ihmetystä on herättänyt se että mihin rakennusmiehet meinaavat seuraavat tavarat laittaa koska ovat sulkeneet tavaroillaan tien  joka kulkee talon sivussa. 

Kaikin puolin nyt tuntuu projekti olevan kovin "seesteistä" eli mitään hirveitä hätiä tai huolia ei ole. Saa nähdä mitä ensi viikko tuo tullessaan. Ensi viikolle pitäisi vielä tulla runkotarkastus, jossa on mukana myös rakennustarkastus. Lattiavalun alkamisajaksi on merkattu 16.4.2011
Korotettu sisäkatto
Tohon ylös tulee käyttöullakko


Pojat ekaa kertaa sisällä ihmettelemässä mihin oma huone tulee