maanantai 30. toukokuuta 2011

Sauna meni eteenpäin...

Rima joka vaatii vielä hieman maalausta
Saunakin valmistuu pikkuhiljaa ja alkaa kohta saada panelointia seiniinsä. Tänään kävin näyttämässä paikat mihin led:it asennetaan.

Tonttikeskus on kytketty taloon
Aamupäivällä Rg Design:in miehet olivat kytkeneet taloon sisälle sähköt.

Talon pääty oli saanut myös rimoituksen kohtaan, mitä aiemmin ihmeteltiin mitä siihen oikein tulee.Tällä viikolla olisi tarkoitus aloittaa myös otsalautojen maalausta, että saataisiin maalattua ennen rännejä.

Timpureilta puuttuu vielä hieman ulkopuolista terassia khh-oveen ja saunan panelointia ennenkuin ovat oman osuutensa tehneet.
Yksi saunaan tulevista LED:eistä

Katosta puuttuu vielä listoitus

torstai 26. toukokuuta 2011

Talo etenee!

Takaterassi
Nyt on taas aika vierinyt ja talolla on tapahtunut. Viikonloppuna kävimme takkaa lämmittämässä pariin kertaan ja kannoimme 1500kg laattoja ulkoa sisään.

Nyt tavarapaljoudesta talon sisällä on alkanut selvitä mitä on toimituksesta jäänyt yli, lähinnä kipsilevyjä ja harkkoja, muuten on melko tarkkaan laskettu

Jokainen huone teknistä tilaa myöden on saanut hienon valkoisen kattopaneelin. Kylpyhuoneessa on kaikki muut seinät tehty paitsi pieni kadunpuoleinen ulkoseinä.

Myös käyttöullakko sai luukun, johon oli kuljetuksessa tullut pari lommoa, eli nyt siis reklamoimaan.

Takaterassi sai lopun laudoituksen ja sieltä uupuu enää valot ja näkösuoja-aidat, kuten etuterassiltakin.

Kolmen viikon odottelun jälkeen Fortum:in asiakaspalvelu sai miehet paikalle ja saivat siirrettyä ilmavetona menevät kaapelit maan alle. Ensi maanantaina lupasivat Design-talojen sähkärit kytkeä sähkön talon sisäverkkoon.
Kylpyhuone
Tonttikeskus talon kyljessä

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Takan sisäänajopoltto

Takan eka poltto
Tämän päivän kuulumisia talolta...

Käytiin tänään ekan kerran polttamassa takkaa. Poltimme kuten ohjeissa sanottiin eli 1 kg kuivaa puhdasta puuta (koivuhalkoa). Takka toimi ja veti hyvin, joten säästyttiin savulta.

Kirvesmiehet aloittivat tänään kattopaneeleiden asennuksen. Omaan silmään näytti ainakin ihan siistiltä jäljeltä. Myös käyttöullakko näytti siltä että siitä puuttui enää vain portaat (itse en tosin tiedä millainen siitä pitäisi tulla).
Kattopaneelit
Aukko käyttöullakolle
Muurari oli saanut melkein kokonaan jo muurattua kylpyhuoneen seinät.
Kylpyhuoneen seinä ja suihkun paikat

lauantai 14. toukokuuta 2011

Kuvapäivitys

Kuva olohuoneesta makuuhuoneisiin päin
Tässä hieman kuvapäivitystä sisältä.

Viikon aikana:
-ulkokatto oli saatu kuntoon
-takka tehtyä ja seinät levytettyä.
-paikat oli nyt mitattu kylpyhuoneen muurausta varten.

Lisäksi roskalava saatiin vihdoin paikalle, joten huomenna täytyy mennä täyttämään se.

Mielessä on pyörinyt autotalli/katos. Tarkoituksena olisi saada loivaan (takapihalle) alaspäin viettävään rinteeseen sopiva katos, jossa myös pieni kylmävarasto. Tontin koko asettaa omat haasteensa paloluokituksillaan, mutta jos jollain on vinkkejä, niin vois vihjaista.. (tontin koko 23m x 40m, josta talon koko 10m x 15m). Tässä vielä asemakaava.
Asemakaava (klikkaa suuremmaksi)

Ruokailutilan ja olohuoneen seinä joka maalataan harmaaksi



Näkymä olohuoneesta keittiöön
Näkymä olohuoneeseen wc:stä

tiistai 10. toukokuuta 2011

Takka on valmis!

Uuniseppien takka
Piippu

Hahaa!

Nyt meillä on valmis takka, joka saa nyt kuivua sitten viikon verran ennen ensimmäistä "sisäänajo" polttoa. Takka näytti hienolta ja valmistui ilman ongelmia. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen, ainakin vielä.

Kirvesmiehet olivat myös ahkeroineet ja saaneet levytettyä talon lähes kokonaan. Talon sisätilat hahmottuvat nyt todella hienosti.

Pientä vaikeutta on aiheuttanut saada roskalava, koska nyt on kuulemma sesonki päällä talonyhtiöillä pihojen siivouksen osalta. Meidän roskalavamme vietiin lavan toimittajan toimesta meidän tietämättämme toiseen kohteeseen.

Eilen kannoimme velipojan kanssa 116kg painavan Jäspi lämminvesivaraajan taloon sisälle, joka ilmestyi talon pihalle.


Lämminvesivaraaja

Takka hieman kauempaa

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

1500kg takka kannettu taloon!

Takkatoimitus
Tänään talolle tuli 1000kg sauna- ja kattopaneeleita, jotka Appiukko ja vaimo kantoivat taloon sisälle.

14:30 tuli puhelu, että Uuniseppien takkatoimitus saapuu puolen tunnin sisällä, eli varoaikaa alustan järjestämiselle ei liikaa ollut. No toimitus saapui ja sain velipojan mukaan kantamaan takkaa sisälle. Toimituksella oli painoa 1500kg. Täytyy toivoa että osasimme laittaa ne niin etteivät aiheuta ongelmia kirvesmiehille. Kiitos vielä kerran velipojalle!

Tiilikatto
Päivän aikana kirvesmiehet olivat hienosti jatkaneet cyproc-levyjen asennusta. Lisäksi katto oli saanut  hienon tiilikaton.

Tuli ostettua 15mm paksu puutarhaletku vesipisteelle, jossa kuitenkin oli 20mm liitin. Onneksi vastaavalta mestarilta löytyi sopiva liitin niin saadaan vettä takan tekijälle.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Topi-keittiön valinnat

Keittiö
Tänään suoritettiin pieni "jumppa", kun siirrettiin kylpyhuoneen harkot pois takkatoimituksen rekan tieltä. Nyt talon sivulle mahtuu tuomaan keskiviikkona takkatoimituksen, jonka kantamiseen sisätiloihin kerään sitten pienen iskujoukon.

Saimme vihdoin hinnan muutoksille, joita teemme perustoimituksen keittiöön. Muutokset maksavat 5750€ ja koostuvat pääosalta laminaattitason vaihtamisen massiivipuutasoksi ja ovien vaihto. Muutoksissa on mukana ne muutokset mitä tehdään keittiöön, khh:n, eteiseen ja Wc:hen. Lisäksi kokonaan uutena tuotteena otimme tuulikaappiin peilioven. Eteisessä vaihdoimme yhden kaapin pois ja sen tilalle laatikoston, jonka päällä voi laittaa kengät jalkaan.


Amerikkalainen pähkinä, massiivipuu, öljytty

Kodinhoitohuone

Keittiö vielä toisesta suunnasta
Wc, josta oikeanpuolimmaisin kaappi
madallettiin puolella
Eteinen