perjantai 24. kesäkuuta 2011

Rännit ja kattoturvatuotteet

Lumieste
Tuolla jossain takana on se tippalevy
Hieman vino kuva
 Nyt talolle oli asennettu rännit ja kattoturvatuotteet. Otimme kaikki mustanvärisenä ettei tarvitsisi niin paljon putsailla. Normaalitoimitukseen otimme lisäksi mustaksi maalatut tikkaat (normaalisti sinkityt) ja lumiesteet ja tippalevyn suojaamaan otsalautoja.Ränniä tuli yhteensä 32  metriä. Rännit toimittti Vesivek.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Tontti perustettu!

Muutama kuukausi talopaketin tulosta on mennyt aikaa ja nyt tapahtui viimein keskiviikkona määräalan lohkominen tontiksi kaupungin toimesta. Tilan nimeksi tuli yllättäen OMENALOHKO. Siinä tilanteessa kun se kysyttiin, ei tullut muuta mieleen.


Talolle ilmestyi vihdoin Jaatimet:iltä hienot harmaat palo-ovet, joiden toimitus kuitenkin kesti 6 viikkoa. Toinen ovista oli umpiovi ja toisessa oli lasi puoliväliin saakka. Ovet painoivat sen verran että niitä ei itse paikalle kannettu. Kuvaakin yritin niistä ottaa, mutta kuva halusi alivalottua.

Sisäpuolinen tasoitus on talolla nyt tehty ja ruokailuhuoneen ja olohuoneen yhteinen seinä sai oman "harmaansa" meidän silmään väri (Tikkurila Bungalow G500) näytti kuitenkin vaaleansiniseltä.
Keittiö tulee tähän
Ruokailutilan ja olohuoneen yhteinen seinä
Pikkupoikien huoneet
Keittiön ikkunat (ei vielä maalattu)

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Maalaustalkoot!

  Maalaustalkoot on pidetty ja hienoa tuli. Suuret kiitokset iskujoukollemme, joka jaksoi vielä 12h maalaamisen jälkeen lähteä yökerhoon! Keli oli kuuma ja juomaa kului, mutta maalaus tehtiin aina varjon puolella.

Maalia talon maalaamiseen kului 2x9L harmaata ja 3x9L valkoista, vaikka valkoista on talossa vähemmän näkyvillä. Maalamatta jäi vielä ikkunan puitteet, katolla oleva "pulpettiseinä" ja näkösuoja-ritilät.Maalaajia paikalla oli yhteensä 8. Maalaustelineet vuokrasimme Cramolta. Maalauskerroksia tuli yksi, mutta uudet talkoot pidetään sitten, kun on muutettu.

Vinkkinä muille voisi pitää sen, että heti kun vaan voi, niin kannattaisi maalata ne terassiritilät ennenkuin kirvesmiehet asentavat ne paikalleen.

Talo on muutaman päivän sisällä muutenkin muuttunut, kun terassin näkösuojat asennettiin paikalleen, khh ja tekninen tila saivat eteensä pienen terassin ja sisällä Designtalon maalarit ovat tasoittaneet ja maalanneet taloa asumiskuntoon. DT-maalarit tekivät hekin hommia niin lauantaina kuin sunnuntainakin.Kirvesmiehille pidettiin perjantaina lopputarkastus, kun heidän osa hommista tuli valmiiksi.




maanantai 6. kesäkuuta 2011

Maalaus viikonloppuna..

Ylempi väri on Teknos 7612 ja alempi Tikkurila 618x
Ensi viikonloppuna, jos sää suo niin maalaamme talon talkooporukalla. Tänään varasin Cramolta 2kpl 3m korkeita ja 3m leveitä rakennustelineitä.Tarvii löytää vielä jostain turvavaljaat, jotta pulpettikaton yläosan uskaltaisi maalata.

Timpurit olivat saaneet paneloinnin saunaan ja kylpyhuoneeseen valmiiksi.
Talo takaa
Reklamaatiota joudumme tekemään käyttöullakon luukusta jossa on pari pientä kolhua.
Reklamoitava luukku
Näkymä eteisestä keittiöön ja olohuoneeseen
Valmis kattopanelointi

torstai 2. kesäkuuta 2011

Maalausta

Otsalautoja ennen maalausta
.. ja maalauksen jälkeen
Nyt se maalaus alkaa, kun emäntä meni kaverinsa kanssa maalaamaan otsalaudat ennenkuin rännit laitetaan paikoilleen.  

Maalaustouhuja
Maaliksi valitsimme Tikkurilan Vinha:n lähinnä hengittävyytensä ansiosta, lähipiirin suosituksesta ja netistä lukemalla. Toinen vaihtoehto maaliksi olisi ollut Teknoksen Nordica Eko.

Talolla olivat kirvesmiehet tänäänkin töissä, vaikka oli pyhäpäivä. Kylpyhuoneen seiniä siellä tasoitettiin ja saunan panelointikin näytti valmiilta.

Ylijääneet cyproc-levyt
Appiukon kanssa kannoimme ylijääneet cyproc-levyt (24kpl) tänään appiukolle myöhempää käyttöä varten (autotalli).

Myös Design-talo muisti lähettää taas laskun noin 30 000 €, perusteena laskulle oli sisäseinien levytys.


Tässä vielä muutamia kuvia talosta:
Takaterassi

Talo edestä