maanantai 14. maaliskuuta 2011

Patolevyt asennettu ja maakiilat valmistettu

Patolevy
Tänään tuli vietettyä "lomapäivä"-tontilla. Appiukon kanssa asennettiin ekaa kertaa elämässä patolevyjä sokkelin ympärille. Alun pienen opettelun jälkeen homma alkoi sujua ja valmistuikin ennenkun pimeä tuli. Myös halpa (5€ peräkärryllinen) styroksiroskakuorman vienti tehtiin Munkkaan jäteasemalle.

Oman isäukon avustuksella saatiin sisätäytön maakiiloja valmistettua kaikki 12 kpl.

Päivän mittaan paikalla kävi paljon porukkaa. Perustava haki muottinsa pois ja maaurakoitsija toi kaivurinsa. Design-talon työmaapäällikkö katsoi vastaavan mestarin kanssa tilaa mihin elementit pystyisi laskemaan ja antoi meille ensimmäisen avaimen uuteen kotiin.

K-raudasta kuskattiin tontille routaeristeitä (styroksia 20 levyä). Lisäksi sora-auto kävi kippaamassa huomiseksi soraa.

Huomenna ulkopuolinen täyttö alkaa ja keskiviikkona sitten sisätäyttö.
Eka avain
Salaojaputkia

6 kommenttia:

 1. Hei!

  Tuntuu että teette itsekin siellä tontilla jonkun verran hommia niin itsekkö tiedätte mitä pitää tehdä vai kertooko joku mestari mitä tarttee tehä ja miten? (esim. patolevyt ym.) Tää kuulostaa niin tyhmälle kysymykselle, mutta kiinnostaa näin mitään rakentamisesta tietämätöntä joka haaveilee samaisesta talosta... :)

  Jaana

  VastaaPoista
 2. Siis muuttovalmis ostettiin mutta eihän näistä maatöistä tiennyt muuta kun että ne on jonkun tehtävä. Samoin sisätäytöstä ei tiennyt/tajunnut mitä siihen kuuluu. Tilattiin sitten maatöitä tekevä kaveri sinne kaivurinsa kanssa ja ihan ok jälkeä tuo tekee ja tuntuu tietävän mitä tekee. Vastaava mestari on meitä neuvonut eniten mitä pitää tehdä. Appiukko on ollut tontilla tämän maatyö kaverin apulaisena. Kai se maatyölasku on pienempi kun nopeammin saa tehtyä.

  Jälkikäteen ajatellen tuohon olisi voinut jonkun kaverin ihan palkata, ettei appiukko olisi joutunut tuolla noin paljoa autella (5-6 päivää). Ite olen yhden työpäivän ollut tuolla appiukon kanssa ja pari iltaa. Eli ei mun osalta niin mahdotonta panosta. Tehtävät mitä olen tehnyt on pääasiassa pressujen levitystä, sisätäyttömaakilojen teko, patolevyn asennusta ja tavaroiden siivousta ja siirtelyä.

  VastaaPoista
 3. Onhan tuosta Design-talonkin "Asiakkaan tietopankki" kirjasesta jonkin verran apua.

  VastaaPoista
 4. Moro!


  Osaatko yhtään arvioida mitä teillä meni rahaa kaikkiin maatöihin jos ette perustuksia laske mukaan? Eli kaivuu, täytöt jne.. Me haemme tonttia Lohjan kaupungilta ja olisi kiva kuulla mitä teidän pohjatöihin meni.. :)

  VastaaPoista
 5. Meillä meni noin 20 000-25 000. Maata vaihdettiin talon alta 10x15m alalta 1.5m. Emme laittaneet hiekkaa mihinkään kohtaa vaikka se olisi tullutkin halvemmaksi. Eli soraa joka useammassakin kuvassa näkyy.

  VastaaPoista
 6. Okei. Kiitos paljon vastauksesta! :)

  VastaaPoista