keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Takan sisäänajopoltto

Takan eka poltto
Tämän päivän kuulumisia talolta...

Käytiin tänään ekan kerran polttamassa takkaa. Poltimme kuten ohjeissa sanottiin eli 1 kg kuivaa puhdasta puuta (koivuhalkoa). Takka toimi ja veti hyvin, joten säästyttiin savulta.

Kirvesmiehet aloittivat tänään kattopaneeleiden asennuksen. Omaan silmään näytti ainakin ihan siistiltä jäljeltä. Myös käyttöullakko näytti siltä että siitä puuttui enää vain portaat (itse en tosin tiedä millainen siitä pitäisi tulla).
Kattopaneelit
Aukko käyttöullakolle
Muurari oli saanut melkein kokonaan jo muurattua kylpyhuoneen seinät.
Kylpyhuoneen seinä ja suihkun paikat

9 kommenttia:

 1. Mitkä seinät tulee muurattuna märkätiloissa? Ruokailutilan ja suihkun välinen seinä tässä kuvassa? Meidän projektin valvoja sanoi että kaikki märkätilojen seinät, myös saunan, olisi hyvä tehdä muurattuna. Miten lienee?

  Jaana

  VastaaPoista
 2. Siis normaaliin toimitukseen ei tule mikään seinä muurattuna. Lisähintaan 1000€ (vaimon mukaan 3000€) meille tuli kylpyhuoneen seinät muttei saunan seiniä. Saunan seiniä emme halunneet koska sauna olisi mennyt entistä pienemmäksi.

  Meille tulee saunaan hetivalmis kiuas joten sauna pysyy melko kuivana koko ajan ja onhan siellä normaali kosteussuojaus kuitenkin. Nyt ainakin näyttää siltä ettei saunasta olis voinu riistää tilaa yhtään enempää.

  VastaaPoista
 3. Upea takka.
  Pari kysymystä, että saataisiin samanlainen valittua:
  -onko koko takka kaakeloitu, vaan vain osa. Kuvasta ei ihan saa selvää
  -minkä väriset ovat luukun kehykset, eli esitteen sävyistä ei ota selvää...kromattua tms.
  -oliko tuo se vakiokorkeuksinen takka vai korkeampi
  -hintalisä, noin?
  Olisin tiedoista todella kiitollinen!
  PS. kai teillä pidetään taloesittely - on pakko päästä katsomaan lopputulosta!

  VastaaPoista
 4. Takka on edestä kaakeloitu mutta muualta antiikkislammattu.

  Korkeus on vakiokorkeus, luukut on kromattu.

  Kysyn vaimolta vielä muutosten hinnan.

  Taloesittely on elokuussa.

  VastaaPoista
 5. 505€, joka sisälsi kaakeloinnin etuosaan, vakiotoimituksessa on vain luukun ympärillä. Lisäksi summa sisltää eduspellin.

  VastaaPoista
 6. Normaalitoimitukseen kyllä kuuluu suihkuseinän muuraus. Näin meillä. Muut seinät tulee erikoiskovasta kylppärilevystä k400 runkoväleillä. Ihan riittävän kovalta tuntuu!
  Huomioikaa, että kh tulee tehtyä detaljien mukaan. Meillä piti höyrynsulun (elementtiseinä) ja kosteussulkuseinän tuuletusta tehostaa,koska runkotolppa oli kiinnitetty väärin seinään kiinni !! Uskoisin,että teilläkin sama porukka kuin meillä... Timpurit tekivät hyvää jälkeä, kuin myös maalarit!

  terv. Vappulaan rakentaja

  VastaaPoista
 7. Vappulaan rakentaja: Voitko kuvailla vähän tarkemmin vaikka meilissä tuota runkotolpan kiinnitystä niin voisimme tuon myös meiltä tarkistaa...

  VastaaPoista
 8. Eli detaljissa oli muistaakseni runkotolppa piirrettynä 35mm seinästä (ja tähän ilmarakoon sitten porataan niitä tuuletusreikiä). Meillä se laitettiin ulkoseinään kiinni, mihin Valvojamme perusteli, että näin seinästä tulee tukevampi. Varmasti näin, mutta minusta hommat pitää tehdä kuvien mukaan sekä "sertifikaatin" mukaan. Eli sahasimme runkotolppaa sen 30cm poikki lattiasta, jonka viereen tuli uusi tuki. Reiät porataan tuohon uuteen rakoon.
  Vanhassa "väärin tehdyssä" oli mielestäni onneton tuuletusrako (noin 5mm), joten Roulamo laitatti sen uudelleen!
  Samoin meille tuli ensin GN gyproc tuplana k600 runkojaolla, mutta taas valitin kun ei tehty "sertifikaatin" mukaan, niin levyseinät vaihdettiin sinisiin koviin kylppärilevyihin ja runkotolpat tulivat k400, niin kuin pitäisikin.

  Kuvia on, jos tarvitset, voin laittaa, en löytänyt osoitetta...

  VastaaPoista
 9. kiitos kommenteista... Emaili on henkka piste heepperi at saunalahti piste fi

  VastaaPoista