perjantai 1. heinäkuuta 2011

Villat katossa!

Nyt on villat puhallettu kattoon ja siivous voipi alkaa. Villat toimitti Ekovilla Oy.

Elikkäs vuokrasin viikonlopuksi Cramolta teollisuusimurin (30€). Imuroinnin pitäisi mennä kyllä suht helpolla, koska tavaraa ei ole suuremmalti edessä.

Khh ja teknisen tilan ovet tiivistettiin tällä viikolla. Myös muutama sähköpistoke oli asennettu.


Tänään tuli taas puhelu, että olisivat tuomassa keittiön massiivipuutasoja, vaikka niiden toimitus piti olla vasta elokuun alussa. Ilmoitin, että voivat tuoda ne sitten ensi viikolla, joku ilta-aika.

Autokatosvarastoa ja pihaa on suunniteltu ja näyttää, että joudumme tehdä sen ns. "pitkästä tavarasta".

Ensi viikolla tekevät kosteusmittauksen, jos se näyttää hyvältä niin, aloittavat  kosteuseristyksen ja laatoituksen.

5 kommenttia:

 1. Hei,

  Mukavaa seurata teidän oman Hailuodon rakentamista. Meillä haaveissa samanlainen talo, tontti puuttuu vielä ja aikataulu on joustava eli tämän vuoden aikana tuskin mitään suunnitteluastetta korkeampaa tapahtuu. Eniten kiinnostaisi teidän rakennusbudjetti... Olisiko mahdollista saada päivitys tästä aiheesta?

  -Nelli Rovaniemeltä-

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Rovaniemi,

  Kokoan budjettia sitten kun taloprojekti on valmis, mutta lyhyesti:

  Eli talopaketin hinta kaupantekohetkellä oli noin 196500 (Peruspaketin lisäksi olimme valinneet ainakin isomman takaterassin, käyttöullakon, ylimääräisen ikkunan keittiöön sekä meille pakolliset palosuojaukset sivuseiniin). Koko projektin budjetiksi laskimme ennen aloittamista 282000 sisältäen siis tontin (39000), maatyöt, liittymät ja muut viranomaiskulut, valvonnan ja autokatoksen.
  Nyt näyttää siltä että budjetti ylittyy jonkin verran. Suurin ylitys tuli keittiömuutoksista: Koko talon kiintokalustemuutokset maksoivat reilu 5000€ ja kodinkokemuutokset 3000 €.
  Muista yksittäisistä muutoksista, kuten sähkö-, LVI-, takka-, kattoturvatuote- ja sisustusmuutoksista ei kovin suurta laskua tullut, mutta yhteensä kuitenkin useampi tonni.

  Maatöihin oli budjetoitu 19000; nyt on mennyt 17000 ja pihatyöt olisi vielä jäljellä, joten ylitystä taitaa tuostakin tulla.

  Täytyy vielä mainita, että Designtalon perushintaan kuuluvat ratkaisut/sisustusvaihtoehdot olivat kyllä mielestämme ihan käytännöllisiä/kauniita eli niilläkin pärjää pitkälle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedoista! :)

  Teidän valinnat vaikuttavat hyvin samantyylisiltä, mitä itse haluaisimme. Pidämme modernista, pelkistetystä tyylistä ja ehdottomasti ainakin kiintokalusteet ja kodinkoneet saisivat olla hieman parempia.

  Rivarikolmioon remonttia tehdessämme saimme noin 3000 € kiintokalusteet koko huusholliin eräästä keittiötukkufirmasta ja kodinkoneetkin kilpailutettiin sukulaismieheltä tosi edullisesti, ottaen huomioon, että Mieleä tuli. Hailuodossa mietityttää se, kannattaisiko paketista esim jättää keittiökalusteet ja kodinkoneet valmiiksi pois ja hankkia ne sitten itse muualta. Paljonkohan säästäisi?

  Meidän harkinnassa olisi kokonaisbudjetti noin 250 000, tontti voisi irrota noin 13 000 euron hintaan. Tontille vaatimuksena on, että liittymät ym olisi kohtuullisen valmiina ja kaukolämpö löytyisi... tietenkin on aina plussaa, jos tontin pohja on kunnossa ja perustuksiin ja maatyöhön ei holahda kovin isoja rahoja.

  Mutta harkitaan ja tuumataan. Meidän "kyttäämät" tontit on tulossa täällä hakuun loppuvuodesta 2012 eli aikaa on vielä.

  Tsemppiä unelmakotiprojektiin!

  :) Rovaniemeltä terkut!

  VastaaPoista
 4. Hyvitys keittiön pois jättämisestä on puolet siitä mitä keittiö muuten maksaisi perusvalinnoilla. Tiedän monta ketkä on keittiön jättäny ja ottanu hyvityksen. Ovat kai laskeneet, että se kannattaa. Tietenkin jonkun toisen toimittajan valitseminen tuo lisää muuttujia, jotka täytyy aikatauluttaa itse erikseen. Lisäksi jotkin valinnat kannattaa ihan heti alussa kertoa Designtalolle, koska yllättävätkin asiat (vesipisteet, sähköt..) pitää ottaa huomioon jo ihan alun suunnitelmissa.

  Patolevyjen asennus kannattaa myös pyytää Designtalolta, jollei välttämättä halua itse tehdä (olisin pyytänyt jos olisin hokannu).

  Lisäksi tipottain tuleviin tavaratoimituksiin kannattaa varautua hyvillä hermoilla ja päättäväisyydellä. Aina ei ole pakko hyväksyä toimituksen jättöä tontille vaikka kuljetus olisi jo tontilla. Toimittajien on ilmoitettava hyvissä ajoin etukäteen, koska tavaran toimittavat.

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Meille tulossa myös Hailuoto 153. Jätimme kiintokalusteet pois toimituksesta sillä Topilta ei löytynyt mieleistämme ovimallia. Hieman kalliimmaksi tulee mutta näin saamme mieleisen kokonaisuuden.

  VastaaPoista